Markedet for fast ejendom i USA synes at være faldet fra feber banen for bare et år siden. Der er en række årsager til dette; stigende renter og mærkat chok blandt købere er kun to af dem. Uanset grunden, salg af boliger synes at være aftagende, og denne tendens vil sandsynligvis fortsætte i den nærmeste fremtid.
Det er tilfældet, er flere typer af lån, der for nylig er blevet meget populære pludselig blevet dårlige valg af finansiering for dem, der køber hjem. Mens nogle typer af lån, som 30 år fastforrentet realkreditlån, er normalt sikkert valg, andre, såsom den afdragsfrit rentetilpasningslån blevet pant (ARM) og indstilling ARM pludselig ikke kun dårlige valg, men potentielt farlige dem, så godt.
Den afdragsfrie ARM var et godt valg, bare et år eller to siden blandt ejendomsselskaber. Det er tilladt for køberen at gøre lave månedlige betalinger for de første år af lånet, der kompenseres långiveren kun for den interesse, der opsamlet på lånet. Betalinger ikke anvender selv en cent til at reducere hovedforpligtet. Efter en periode på 3-5 år med afdragsfrie betalinger, ville højere betalinger, anvendes en del til hovedforpligtet sparke. Købere, især investorer, var ikke alt for bekymrede over ikke at betale mod hovedstolen, da priserne stiger så hurtigt at køberne opbyggede egenkapitalen i egenskaben bare det samme. Det er ikke længere tilfældet, og enhver, der tager et afdragsfrit lån i dag kunne finde, at om fem år, han eller hun ejer lige så lidt af ejendommen, som de gør i dag.
Indstilling ARM er endnu værre i dagens klima. Denne lidt fleksible lån tillader køberen at gøre fire valg hver måned om hvor meget at betale – et “minimum” betaling, et afdragsfrit betaling, betaling baseret på en 30-årig tilbagebetaling tidsplan og en baseret på en 15-årig tilbagebetaling tidsplan. Dem, der ikke kan virkelig råd til det pågældende hus oftest bruger denne type lån. Den kapret “minimum” betaling, som virker ganske små, er egentlig misvisende. At betaling ikke kun bidrager intet mod hovedstolen, men det dækker ikke engang denne måned periodisering af renter på lånet. Efter at gøre en minimum betaling, vil den udestående saldo på lånet faktisk stige. Når priser gik, blev denne type lån set som bullish. Med huspriserne stabilisere, og selv begynder at falde på nogle markeder, vil denne type lån efterlade mange låntagere på grund af mere end deres hjem er værd.
Som tiderne skifter, så gør behovet for homebuyers. For øjeblikket synes det at boligpriserne enten stabiliserende eller falder. Det er tilfældet, er et lån, der er designet til folk i et marked, hvor priserne hele tiden gå op nok et dårligt valg i dag.