I del 1 af denne serie, kiggede vi på problemet hele tiden skifte handelsstrategier i håb om at finde noget bedre, og hvorfor der kan aldrig bringe os langsigtet succes i vores handel.

I denne anden artikel, har jeg tænkt mig at tale om et nært beslægtede problem mange handlende lider – manglende planlægning.

Fejl nummer to – ikke at have en Trading Plan

“Hvis du ikke planlægger, derefter du planen til at mislykkes”. Jeg ved ikke, hvem først sagt, men det er et meget godt stykke rådgive faktisk. Planlægning er noget, der er alt for ofte overset af handlende, og endnu en godt udarbejdet plan for handel er en af de vigtigste redskaber for succes og profit.

I taler til kæmper handlende, jeg er konstant overrasket over ikke blot hvor mange ikke har en handel plan, men hvor mange ikke engang ved hvad sådan en plan. Faktisk en handel plan er ganske enkel, det er et dokument, der beskriver alle aspekter af din handelsstrategi. Det er bogstaveligt talt en blue-print til din handel metode.

Hvad bør være i dette dokument? Her er de vigtigste områder den skal omfatte:

Mission Statement – et defineret mål for din handel; Hvis du ikke ved, hvad det er du prøver at opnå, hvordan vil du, når du har opnået det? Har et veldefineret mål er afgørende for succes i enhver venture.

Pre-market forberedelse. Handlinger, der kræves før markedet åbnes, opsætning af for handelsperioden, gennemgå økonomiske kalendere, og så videre.

Handelsregler enty

Handelsregler exit

Penge forvaltningsregler

Sende markeds handlinger – handel logføring og analyse.

Som enhver, der har handlet i et levende marked ved, vi må ofte overvinde vores naturlige følelsesmæssige reaktioner for at udføre vores handler korrekt. Skære tab og lade vinderne ride kan være lettere sagt end gjort. Ved at definere så præcist som muligt, vores kriterier for at komme ind og spændende fag, vi har en reference, som vi kan bruge til at hjælpe os med at overvinde disse svar.

Den trading plan bør holdes på hånden i hele markedet session. Når vi ser en mulig post kommer op, refererer tilbage til vores strenge skriftlig tiltrædelseskriterierne vi kan objektivt ser på diagrammet og træffe en informeret beslutning om at indtaste eller passere. Det samme gælder for spændende, om handelen vinde eller tabe. Over tid bliver handel næsten mekanisk og stress-fri.

Handling: Vi skal have en skriftlig plan, der definerer alle aspekter af vores handelspartnere, og vi skal forpligte sig til at følge det til punkt og prikke. Kun ved ridgidly stikning til vores strategi kan vi ærligt fastslå hvis nogen problemer i vores trading ligge i selve systemet eller i vores udførelse.

I tredje del, vil vi have et kig på et område af denne handel plan disposition i flere detalje – penge forvaltning- og hvordan lederstilling dimensionering kan sænke risiko og øge fortjenesten.