Et lån er noget, vi alle ved hvad er. De fleste af os kommer på et tidspunkt ud for at skulle låne penge til noget. I den forbindelse er det en god idé at vide lidt om de forskellige typer af lån. Nogle lån passer nemlig bedre til nogle lejligheder. Her kan du læse om 3 typer.

Den første type af lån er det klassiske banklån. Den anden type er et kviklån online, imens den tredje type er at låne privat hos en ven eller hos familie.

Bank eller online?

Banklånet er en løsning, som mange føler sig meget trygge ved. Det skyldes, at de fleste har stor tiltro til deres bank. Banklånet fungerer dog bedst, når man skal lån penge til store investeringer. Det kan være et hus, en bil eller en renovering af hjemmet. Her er banken garant for, at de store penge kan komme i hus.

Et kviklån online ligger inde under den kategori, som man kan kalde for forbrugslån. Derfor er de gode, når de akutte udgifter til hverdagen skal dækkes. Det kan være et supplement til ferien, en ny opvaskemaskine eller måske lidt ekstra hjælp til julegaverne.

Lån hos dem, du kender

At skulle låne af dem, man holder af, kan være konfliktfyldt for mange. Det er heller ikke en mulighed for alle. Det kræver for eksempel, at ens nære har midler og lyst til at hjælpe. Men det kan være en fordel i situationer, hvor man har svært ved at betale tilbage.

Med folk du kender, har du en længere snor. Det skyldes selvfølgelig, at de holder af dig og stoler på dig. Derfor vil du kunne aftale tilbagebetaling på et tidspunkt, hvor din økonomi igen er en smule mere ovenpå.